Een nieuwe workshop in de serie Ancient Wisdom Teachings!

Van een Canadese collega leerde ik deze bijzondere werkvorm in de cursus Indigenous Tools for Living die ik bij haar volgde. Uit eigen ervaring weet deze Brittany O’Rourke, behorend tot de Indigenous People van Canada, wat eeuwenlange onderdrukking doet met mensen van vandaag. Niet in de laatste plaats heeft het gezorgd voor een collectief gevoel van minderwaardigheid onder de inheemse bevolkingsgroepen.

Samen met anderen heeft Brittany een herstelprogramma ontwikkeld, gericht op het hervinden van de eigen kracht diep in de ‘roots’ van de inheemse gemeenschap. Zij maken daarbij gebruik van de authentieke kennis van de voorouders en van Focusing.

Ik raakte diep onder de indruk van deze aanpak en realiseerde me dat het in wezen weinig uitmaakt of je behoort tot een ‘inheemse bevolkingsgroep’ of niet. Ook wij kunnen deze Tools inzetten en juist daarom deelt bovengenoemde organisatie graag haar kennis. Zonder onze geschiedenis gelijk te stellen aan die van de Indigenous People (!) weten we dat iedereen te lijden kan hebben (gehad) van uitbuiting en onderdrukking door een dominant systeem. Ingesleten patronen die vaak generaties lang zijn doorgegeven liggen ook in ons opgeslagen.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor het feit dat wij veel meer met ons meedragen en uitleven dan we ons bewust zijn. Gelukkig ook, dat de oude kennis van de ‘First Nations’ overal ter wereld, nog beschikbaar is…

In deze workshop gaan we op een Focussende manier aan de slag met wat er op dit moment in onszelf aan de oppervlakte wil komen. Met behulp van ervaringsgerichte en creatieve oefeningen verkennen we onze binnenwereld. Het accent ligt op het verruimen van de blik op jezelf zodat je je meer verbonden voelt met het grotere geheel.

Meld je nu alvast aan. Zodra er voldoende (minimaal 3) deelnemers zijn krijg je bericht en plannen we samen een dag en datum die iedereen past.